Salaris HSE engineer

  • Safety

    Goede middag

    Ik ben werkzaam als HSE (veiligheid en milieu) engineer bij een groot petrochemisch concern. Hier werk ik al 10 jaar ben nu gevraagd om te solliciteren bij een groot advies bureau, tevens overweeg ik om als ZZP te gaan werken Nu heb ik drie vragen:

    - Huidige salaris is dat markt conform

    - Wat kan ik vragen

    - loont het om als ZZP te gaan werken

    Ben 30 jaar

    Opleiding

    - MBO (Procestechniek)

    - Middelbare veiligheidskunde

    - Officiers opleiding (brandweer)

    - Studerend HVK

    - diverse certificaten (auditeren, Hazop etc)

    Huidige arbeidsvoorwaarden

    - 3100 bruto basissalaris (doorloop tot 3800 zit nog niet aan max)

    - 10% consignatie vergoeding (komt bovenop mijn basissalaris)

    - bedrijfsbrandweervergoeding 150 euro bruto

    - 13 maand

    - winstkering

    - nagenoeg premie vrij pensioen

    - goede studie facaliteiten

    Al met al ca 53.000 euro bruto over 2007.

  • Henk

    De gemiddelde MBO-er van 30 jr met 10 jr werkervaring zal gemiddeld niet veel hoger zitten dan 35.000 - 40.000 bruto jaarsalaris dus wat dat betreft heb je het tot nu toe al erg goed gedaan.

    Ik betwijfel daarom ook of je bij een ander groot advies bureau heel veel meer zal kunnen krijgen. Plus dat je bij je huidige werkgever nog aardig kan doorgroeien.

    Wat inderdaad wel een optie is om ZZP-er te worden. Ik heb geen idee wat gangbare inhuurtarieven zijn in die branche, maar als je echt advieswerk gaat waarvoor opdrachtgevers jou inhuren doen dan kan je al snel richting de € 75,- a € 100,- excl. BTW gaan denk ik zo.

    Kan behoorlijk lucratief zijn dus, maar hou er wel rekening mee dat de belastingdient eisen stelt aan de aard van werkzaamhenden die je als ZZP-er doet. Zo moet je bijvoorbeeld minstens 3 opdrachtgevers per jaar hebben.

  • Joost

    Ik vind 53k euro voor een MBO'er behoorlijk veel!

  • Safety

    Even voor de duidelijkheid,

    Ik heb oa MTS procestechniek gedaan

    - De officiersopleiding (brandweer) = HBO niveau (opleiding aan het NIBRA)

    - Ben momenteel studerend HVK (Hogere veiligheidskunde) = HBO niveau

  • Mariska

    Inderdaad is 53K voor een MBOer héél veel. Die andere cursussen tellen niet voor HBO nivo!

    Ik weet zeker dat je aan de top zit!

  • safety

    Goede middag,

    Ik krijg niet de juiste reacties op mijn vraag; Ik ben gevraagd om te solliciteren

    bij een groot Nederlands advies bureau (wereldwijd) Ben nu werkzaam bij het grootste nederlandse petrochemische bedrijf. Heb daar een geweldig leuke en naar nu blijkt goed betaalde baan en overweeg om over te stappen. Volgende week heb ik een derde gesprek en dit gaat over de salaris eisen (ze weten dat mijn huidige werkgever goed betaald).

    - Wat kan een HVK er vragen (met ervaring en brandweer achtergrond)

    - Expert op externe veiligheid

    - Specialistisch opgeleidt in het werkveld chemie / petrochemie

  • Henk

    Je hebt een vrij specialistisch beroep, dus ik denk dat de mensen hier op het prikbord er verder ook weinig zinnigs over kunnen zeggen.

    “wat een gek ervoor geeft” ? :-)

    Probeer anders eens wat salarisinfo los te krijgen van collega's/branchegenoten van je.

  • Safety

    Goede morgen

    een update,

    Ik was bezig met een baan bij een andere werkgever nu heb ik een baan aanbod gehad van mijn huidige werkgever (specialistisch personeel is schaars) ik ga een project van 3 jaar uitvoeren in Saudie Arabie.

    Mijn aanvangs salaris in deze wordt 4500 euro

    - vakantiegeld

    - 13 en 14 maand

    - auto van de zaak

    - twee retour tickets per jaar (voor gezin)

    - Geen woonkosten

    - GSM / laptop etc

    - premie vrij pensioen en ziektekosten

    Doordat dit gezien wordt als expat werk = bruto netto alleen verlies van aow opbouw.

    Mij advies ga een technisch vak leren en kies een specialisatie en je kundt dan een goede boterham verdienen.

  • Joost

    Mijn advies zou eerder zijn om een vak te leren wat je heen graag doet, dan word je daar vanzelf goed in en kan je excelleren! Een ervaring in Saoedie Arabie is altijd leuk, alhoewel het voor mij geen land zou zijn, een beetje te extremistisch!

  • Bruhl

    Geachte heer “Safety”,

    Allicht leest u uw e-mail nog wel uit in het Midden-Oosten. Met een grimas heb ik de reacties zitten lezen. Ik weet welke salarissen er gelden, en men zit beduidend lager dan de realiteit. Men waardeert uw overige opleidingen als beneden HBO-niveau. Klaarblijkelijk zijn dit mensen die zelf geen flauw idee hebben hoe een werkgever en hoe de markt diploma's en vakkennis waarderen!!!

    Maar goed u heeft gelijk: een technisch beroep kiezen is aan te bevelen. Geen sector die dat bij kan benen op dit moment.

    Antwoord op uw vraag:

    a+b. Uw nieuwe salaris is redelijk marktconform. Als HVK'er moet u toch meer denken aan bedragen tussen de 5800 en 7600 per maand! Zeker in combinatie met uw overige opleidingen, en dat ondanks uw leeftijd. Ga niet voor een adviesbureau werken!!! Rechtstreeks voor een concern biedt veel betere secundaire arbeidsvoorwaarden, en op den duur een betere beloning.

    c. ZZP is uiterst interessant, al zie ik liever minder concurrentie hahaha… Als HVK'er moet je je laten certificeren en is het aan te bevelen om rechtstreeks concerns te benaderen. Tarieven varieren tussen de 85 en 140 euro per uur. Voordeel is dat je in deze vakgebieden nauwelijks kosten hebt, maar wel veel zogeaande aftrekposten kunt scheppen.

    Staar je hier niet blind op, je bent je zekerheid kwijt als zelfstandige, en je moet een hoop bij de belastingdienst inleveren. Daarnaast zijn je verzekeringen (aansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid) erg duur. Zorg dat je wel verzekerd bent; er hoeft maar weinig te gebeuren en je hangt op jouw leeftijd!

    Wat zou ik doen? Gaan parttimen, bijv drie dagen en de rest als ZZP'er werken. Je verdient dan een goed salaris en staat sterk in je onderhandelingen bij je werkgever (bijv. als je naar het buitenland moet).

    Ook ik heb een vraag. Ik heb een VWO diploma, leer momenteel voor MVK (hoop in november klaar te zijn), ben hoofdbrandwacht (met extra modules soc. vaardigheden en instructeur). Ik werk al geruime tijd als veiligheidskundige (dus nog zonder diploma, als stelt het niveau in mijn beleving niet veel voor…) en instructeur. Dit doe ik als zelfstandige en ik heb meer dan voldoende werk…in Nederland! Ik zou juist op projectbasis naar het buitenland willen voor een groot concern. Heb jij een advies, behalve het afmaken van mijn opleiding en dan doorleren?

    Achtergrondinfo: Je zult je afvragen hoe ik (in dit vakgebied toch veel lager opgeleid dan jij) deze kennis heb. Ik ben na mijn VWO in de financiele sector beland waarna ik een zeer drukke en goede tijd heb gehad met uiterst specialistisch financieel werk (hier heb ik dus voor doorgeleerd) en ben ik nadien aandeelhouder in een detacheringsbureau geworden. Omdat ik wat anders van de wereld wilde zien dan alleen maar een net pak en een computerscherm ben ik (door mijn achtergrond als vrijwilliger bij de brandweer) verder gegaan in de veiligheid. Ik ben nu zelf ook 30 jaar.

    Ik hoop op een reactie van jouw kant!

    Gr. Vincent