De CAO Motorvoertuigen heeft geen regeling, maar zegt in het voorwoord art. 7 dat de diverse vormen van verlof uit de wet arbeid en zorg zo flexibel mogelijk moeten worden geïntegreerd in de bestaande werktijden en dienstroosters, rekening houdend met de persoonlijke omstandigheden van de werknemer en de afwijkingsmogelijkheden die deze wet biedt. Wat zoveel zegt alsdat de wettelijke regeling van toepassing is en dat je naast dit recht wat elke werknemer dus heeft dus ook uw schoonzoon, via de CAO zoveel mogelijk flexibiliteit dient te betrachten bij de invulling daarvan. Niet alle bedrijven binnen deze cao gaan hier al correct mee om, maar een gedragsverandering is gaande.
Uw schoonzoon heeft dus in ieder geval recht op een half jaar per kind en dan de helft van zijn arbeidsduur of minder verlof per week, dat is wettelijk.
ZIEOOK
http://home.szw.nl/navigatie/dossier/dsp_dossier.cfm?set_id=2517&link_id=72370
Hoe lang duurt ouderschapsverlof?
U hebt recht op ouderschapsverlof van 13 maal uw wekelijkse arbeidsduur. Standaard geldt dat u een half jaar lang voor de helft van uw werkweek gaat werken. Als u bijvoorbeeld 32 uur per week werkt, gaat u voor een half jaar 16 uur per week werken en hebt u 16 uur per week ouderschapsverlof.
Kan uw werkgever ouderschapsverlof weigeren?
Uw werkgever kan u nooit weigeren het ouderschapsverlof op te nemen volgens de standaardregeling. In een periode van zes maanden mag u dus altijd maximaal de helft van het aantal uren dat u in een week werkt opnemen.
Als u het ouderschapsverlof op een andere manier wilt opnemen, kan uw werkgever zich hier wel tegen verzetten. Hij mag u dit alleen weigeren als uw verlof het bedrijf in ernstige problemen zou brengen.